pondelok 14. júla 2014

Keď je práca zábavou... :)

Penati Golf Resort


Miesto činu: Penati Golf Resort - (pri Senici) najväčšie golfové stredisko v Strednej Európe. V týchto dňoch tam prebiehal golfový turnaj.

Ako som sa tam ja ocitla?  pracovala som tam ako hosteska pre spoločnosť Delonghi, ktorá je sponzorom. Pre tých čo Delonghi nepoznajú - sú to najmodernejšie a najvychytanejšie kávovary a my sme na týchto špekulantoch varili kávu pre golfových závislákov, teda vlastne noo hráčov golfu. 

SLOVAKIA CHALLENGE: je golfový turnaj na Slovensku, ktorého sa zúčastnili aj zahraniční golfoví hráči - Argentína, Francúzsko, Írsko, Česko, Španielsko a ďalšie..


Zopár záznamov dôležitých pre život môjho blogu: 


( VIP informácia: trošku zelená voda - ale nepili sme z nej takž pohoda) inak príroda, relax, oddych, čistý vzduch, pohoda,  veľa vecí na zamyslenie, skákanie do vody bolo zakázané, takisto chytanie rýb - na ktoré si potrpím počas pracovnej doby, mala som v pláne tiež výrub lesov, ale radšej som si to rozmyslela, nemala som flexa brúsku)

Sponzory: a (vzadu Hyundai káry akože výstavné)


Coffee team: moje šarmantné kolegynky (nie na predaj!)

Reštaurácia Al dente: Reštaurácia ako aj celkovo celý rezort je zariadený veľmi luxusne (namakano), bohužiaľ nie je pre verejnosť, len pre golfistov a VIP členov. Tak ak nemáte na karte zrovna zbytočný milión a zelenú kartu (ktorá znamená, že ste hráč golfu) asi by ste tu ťažko pochodili. Tento rezort navštevovali ľudia "trochu" vyššie postavení ako my hostesky preto sa všetko nieslo veľmi na úrovni. Občas mi bolo tak smutno, že keď som sa zadívala ako pán v saku popíja bezstarostne najdrahšie víno a niektorí nemajú ani na nejaký jeho sveter. Alebo zachytila som ako sa takíto hostia cez deň vedia tváriť ako najväčší suveréni a večer po pár pohárikoch sú z nich úplne iní ľudia... Je to zaujimavé sledovať to. Takíto ľudia mi dávajú pocítiť to, čím nikdy nechcem byť. Peniaze krivia charaktery a je len na nás či sa necháme nimi ovplyvniť. Ja som rada tam kde som, vážim si to čo mám.


použiteľná teraska: 


Breakfast reštaurácie Al Dente: toto som požívala skoro každé ránko a naberala svaly: teplá praženička so šalátom a rukolou ma top povzbudila do ďalšieho dňa ;)


Výstroj pre golfistu: Vždy keď som na nejakej akcii, snažím sa dozvedieť sa čo najviac čo je super pre všeobecný prehľad. Na golfe som ešte nikdy nebola, teraz som ho mala možnosť ako tak vidieť zbliššia. Pre tých, ktorí by si to chceli možno niekedy vyskúšať a nemajú trochu väčší balík pri sebe asi trošku sklamem. Nato, aby ste sa stali hráčom golfu, treba si urobiť niečo ako "vodičák" inak zelená karta, s ktorou sa preukazujete. Tento "vodičák" stojí okolo 500 - 700 eur. Jeden deň hrania na 18 jamiek v Penati Golf Resort vás vyjde 70 eur, cez víkend 90 eur. Ak nerátam ešte iné poplatky. 


Oblečenie pre golfového hráča/ hráčku: samozrejme, že k tomuto športu je aj nejaké oblečenie. Bohužiaľ viac sa mi nepodarilo zistiť, no páni mali väčšinou pólo tričká (viď na obrázku) a dlhé alebo polodlhé nohavice, tenisky a šiltovku a dámy tiež pólo tričko, športovú sukienku, alebo nohavice, šiltovku, tenisky. Celkovo oblečenie pôsobí pohodlne.


Transport: Keď si zakúpite vstupenku na celý deň máte k dispozícií aj takéto autíčko, s ktorým sa dopravujete na jednotlivé stanovištia. Je pre 4 osoby (vpredu 2, vzadu 2). 


Aj ja som si ho vyskúšala :) Len... trošku som si zdriemla :D


Lasagne - jedlo, ktoré som vždy chcela vyskúšať a keďže milujem cestoviny, boli neskutočné! Samozrejme najbližšie to chcem doma vyskúšať! :) Fotka ako dôkaz, že boli úžasnéé :))


Moje najlepšie kolegynky: super baby, úžasné, všetko sme si užili aj keď sme boli unavené keďže sme 5 dní vkuse robili 12 hodín, všetko sme zvládali s úsmevom a nadhladom. A to je pri takejto práci dôležité. Mám len a len super spomienky na vás baby, keď si spomeniem na video/ captain morgan/ na tata/ klucku/ zuzanu holohorcovu/pericko/parkovanie 3 hodiny/kraksna/maseto/ ...:D :D :D no proste všetko - bolo s vami super a som rada, že robím o tejto našej akcii tento príspevok, aby som mala spomienku do budúcna. Ďakujem vám za všetko a už teraz sa teším na niečo spoločné do budúcna :))



Keď som sa naštelovala :D, vzadu pozadie rezortu a hráči


Záver: Ako iné akcie aj táto mi veľa dala, nie každá práca musí byť na ťarchu, treba si zo všetkého brať to pozitívne a neskláňať hlavu pri prvom negatívnom. Každý deň je iný a každý zažijeme len raz v živote, tak neodporúčam ho premárniť! Ja si beriem to pozitívne a tu je o tom dôkaz.

Prajem hľadať pozitívne a čerpať z toho, len tak ten život len neprežijeme ale aj zažijeme ;)

streda 2. júla 2014

Peplum season.


PEPLUM TOP -  názov pre tričko, sukňu alebo šaty s volánikom, momentálne veľmi populárne. Obrovské plus tohto trička alebo skrátka ,,diela" je, že zvýrazňuje pás a boky (samozrejme zaleží od postavy). Je kombinovateľný hlavne s jednoduchým oblečením, aby dokázal správne vyniknúť.


DOPLNKY - ja som zvolila mohutnejší náhrdelník, ktorý myslím zvýraznil inak jednoduché peplum tričko. Samozrejme hodili by sa aj menej výrazné doplnky, myslím, že toto peplum tričko neopovrhne žiadnymi doplnkami. Pozor pri vzorovanom peplum tričku, tam to chce viacej pozornosti. Samotné doplnky zvýrazňujú krásu ženy. (nesmie sa to však preháňať a platí pravidlo: menej je niekedy viac!)



LEGÍNY: čierne klasika, pri tomto outfite nemôžem nimi nič pokaziť, pretože sú jednoduché, nie výrazné a teda podstatu a nadvládu nad všetko má stále peplum tričko. Ešte pozor pri výbere peplum trička ak ho ladíte k legínam, je dôležité, aby bol zadok zakrytý peplum tričkom (tak ako sa to aj má nosiť- pokiaľ teda nechcete pôsobiť vulgárne!) to znamená, nevybrať zbytočne malú veľkosť.


NÁHRDELNÍK:  H&M
NECHTY: červený lak Rimmel - v poslednom čase sa už červený lak stáva skôr klasikou, k mladosti patrí, celé to len oživuje a natural nechty sú v neposlednom rade oveľa viac TOP ako umelé.


KOMBINÁCIE: V prípade peplum sukne je vhodné obliecť si k nej skôr jednoduché tričko. Ak je peplum sukňa vzorovaná učite jednofarebné tričko a ak je jednofarebná tak tričko môže byť vzorované. Pozor len, aby to nepôsobilo rušivo. Peplum sukňa zvýrazní pás a boky, tak ako aj peplum šaty takže celkovo outfit môže pôsobiť príťažlivo. (samozrejme zaleží od postavy)


PEPLUM TOP:  New Yorker


ZÁVER:  Ak sa rozhodnete si peplum tričko, sukňu alebo šaty kúpiť prajem veľa šťastia. Rozhodujúcim faktorom je typ postavy, nemusí sadnúť každému. Mňa pri kúpe tohto trička inšpirovali časopisy, internet, instagram, blogy... 
     Priznám sa s týmto peplum tričkom som naozaj spokojná, svedčí o tom aj to ako často ho nosím. Bielu farbu som si vybrala preto, pretože je moja naj. Je praktická a dá sa so všetkým kombinovať, pôsobí čisto. Neopovrhla by som možno aj nejakým summer kvetovaným peplum tričkom. Uvidíme. 

    Ak sa vám tento príspevok páči, podporíte ma svojím LIKE - podľa toho viem či mám príspevky pridávať častejšie alebo nie. 

   Ďakujem za kliknutie na môj blog.

SONG pre tento príspevok:             Jason Derulo - Wiggle

Prajem krásne dni!