streda 28. januára 2015

Prague in love



Milión foriem, a predsa jediný zmysel. 
Láska na tisíc spôsobov, ale s rovnakým režisérom. 
Najdokonalejší ľudský cit, ktorého dej máme vo svojich rukách.
Niektorí na lásku čakajú, niektorí sú po veľkom sklamaní, niektorí sa s láskou ešte nestretli.
S tou pravou, ktorá vám vymyje mozog, nainštaluje nový program, kúpi dvojzónové
ružové sklá a vy sa bezhlavo vydávate na dobrodružný výlet objavovať
novú nepoznanú planétu...


Dámy a páni vitajte v Prahe!



Prahu sme si užili se vším všudy. Pochodili sme pamiatky (Karlov most, Pražský hrad, Orloj...), keď sme boli unavení, dopriali sme si wellness a následne oddýchnutí putovali do mesta za nočným životom. Nudiť sa naozaj nebolo kedy. Dopovali sme sa prevažne českým jedlom a pivkom, tak ako sa na ich putiky patrí. Ruch veľkomesta mi bol vždy blízky, cítim sa tam ako ryba vo vode. Všade naokolo veľa možností, množstvo inšpirácie, ľudí, pohybu, štýlu .... a z toho dokážem čerpať obrovské množstvo energie. Aby som nezabudla, navštívili sme aj múzeum voskových figurín. Oficiálne múzeá ma nevzrušujú, no toto sa vidieť oplatí. 



Pre tie, čo zaujíma môj outfit: keďže bola obrovskáááá zima, je ťažké na seba nasúkať veci tak, aby ste ladili a zároveň boli in aj s drkotajúcimi zubami. Do Prahy som vyrazila na herečku (bez čapice) a samozrejme, že som nato doplatila. Situácia sa však rýchlo vyriešila. Inšpiráciu som videla všade okolo seba.  Zaujala ma táto baranica, no a od tej chvíle mi srdce bilo iba pre ňu. Mala som hriešne myšlienky aj na poriadnu ruskú baranicu, ale rýchlo som skrotla, keď som videla tie ceny. Celkovo myslím, že baranička môže byť, je ako dobrý doplnok v ukrutnej zime. Myslím, že ako tak pasuje aj k bunde a šálu. Na fotke mám inak príčesky, ktoré tiež snáď dotvárajú celkový look :) Snáď sa vám to páči a niečím som vás inšpirovala. 

A vyrazte do Prahy alebo kamkoľvek, stlačte nachvíľu pause a oddýchnite si od všetkého, nám to pomohlo ;)




streda 21. januára 2015

All in black








     
            Zastav sa nachvíľu a čítaj! Keď som včera vystupoval z vlaku predo mnou šla pomalým tempom stará babka. Ponáhľal som sa a nevedel som ju predbehnúť. Vytáčala ma do nepríčetna. Vtedy som sa zarazil a povedal som si: "Kam sa ja vlastne ponáhľam?" Ozvali sa vo mne výčitky svedomia, že som sa v duchu nahneval na babku, ktorá má dosť času a okrem toho nemôže za svoju pomalosť. Celý život pracovala, možno veľa vytrpela. A možno všetko trpezlivo zniesla. A ja som netrpezlivý a malicherný. A to všetko len preto, aby som bol o 10 minút skôr doma. Tých pár minút aj tak premárnim na internete alebo pri telke. Alibisticky to zhodím na dobu, v ktorej žijeme. Všetci sa hrozne ponáhľame. A večer zistíme, že sme zase toho veľa nestihli. Frustrovaní ľahneme a zaspíme spánkom nepokojným. Cez sms si vyznávame lásku, komunikujeme cez chat a do očí si nemáme čo povedať. Trápia nás účty, kariéra. V schránkach sa nám hromadia maily, lebo "nemáme čas" si k nej privoňať. Ale dokedy to vydržíme? Čím chceme viac stihnúť, tým menej stihneme. Venujeme priveľa času veciam, ktoré si ho nezaslúžia. Nevieme sa zastaviť a uvedomiť si hodnotu vecí. Robíme veľa fotografií, ale už ich ani nepozeráme. Namiesto zábavy stres. Stále kontrolujeme mobil, či nám niekto nevolal. Prestávame si vážiť krásne veci, kvôli ktorým sa oplatí žiť. Môj dedko má 87 rokov. V živote nebol v zahraničí, nemal mobil, počúval jednu stanicu na svojom starom rádiu. A napriek tomu si myslí, že prežil krásny život. S úsmevom spomína. Teší sa z prekného dňa a z vône dreva, zo svojich vnúčat. Źil ťažký život, ale váži si ho. To my dnes nevieme. A tak máme infarkty, rakovinu a depresie. A možno by stačilo spomaliť. Tvrdenie, že sa to nedá, neobstojí. Zamyslime sa, koľko času venujeme nepodstatným veciam. Skúsme vypnúť mobily a počítače a porozprávať sa. Snáď som si uvedomil svoj rýchly život včas, aby som spomalil. Kamarát má chalupu v malej osade obkolesenej horami, nie je tam telka, signál, obchod otvorený len v utorok a v štvrtok a jedna krčma 5 x 5 m. Asi tam zabehnem, aby som spomalil a nehneval sa na starých ľudí, ktorí si vážia zvyšok života a zbytočne sa neponáhľajú za smrťou, tak ako mnohí z nás!


Pekný deň... a spomaľte... žijete len raz... a veľmi krátko!





sobota 3. januára 2015

My necklaces collection


pár nežných poznámok k nim:

náhrdelník č. 1 - je mojou srdcovkou, ľúbim ho, kúpila som v HM
náhrdelník č. 2 - je takisto supiš až nato, že ho kvôli farbe nemám veľmi k čomu nosiť :o,Orsay
náhrdelník č.3 - je v pohode, ale nič extra, HM
náhrdelník č. 4- mám už sto rokov a nejak ho nevyužívam neviem prečo :o pritom je v pohode, kúpila som ho už ani nepamätám kde :o :D
náhrdelník č. 5- takisto mám sto rokov, mám naň svoje spomienky (:o :D), inak poslúži aj ako super diskoguľa a keďže je taký výraznejší na bežné nosenie ho moc nevyužijem (čiže napr. do kostola nie) tiež si nepamätám už kde som ho kupovala fuu
náhrdelník č. 6 - taká klasika zachráni keď treba, Takko
náhrdelník č. 7 - mám ho veľmi rada, lebo sa tvári dominantne a škoda, že ho viac nenosím, ale
sľubujem mu, že sa mu budem viacej venovať o:), Takko
náhrdelník č. 8 - takisto záchrana, ikeď ho už má skoro každá, nerobí mi konflikty a rada si ho dám, HM


Pri vytváraní tohto videa som sa inšpirovala týmto videom: 




Tak čo? Páči sa vám moja zbierka? Ktorý by ste si vybrali? 


štvrtok 1. januára 2015

HAPPY NEW YEAR !!!


      Last day v roku som sa rozhodla stráviť v Bratislave. Lákalo ma to aj preto, že som tam Silvestra ešte nikdy nezažila :( A musím povedať, že bol minimáálne super! (ingrediencie: dobrí ľudia, dobrá atmoška, dobré oblečko, sranda, fotečky, pocity, dobre vykakana ... atď.) Hej ľudia poklona! Mám za sebou rok plný zmien. Dobrých aj zlých. Škoda tých zlých, no disponujem názorom, že bez nich by sme si nevážili to dobré. Na svet v roku 2014 okrem nového oblečka prišli:

Noví ľudia...
Nová škola...
Nová láska...
Nový parfum... ( Channel som podviedla s Hugom Bossom, ale neľutujem)
Nové skúsenosti...

       Som rada za každého, koho som v roku 2014 spoznala aj za zážitky s nimi. Neľutujem nič, práve naopak posunuli ma ďalej a keby som to mala prežiť znova tak rada. Takže ďakujem! Bolo toho naozaj veľa a možno sa niekto v tomto nachádza ak toto číta.







Dúfam, že ste Silvester prežili. Ak áno tak naj ako sa len mohlo dať. Starý rok 2014 je za nami a nový rok 2015 so svojimi zážitkami pred nami!

Odporúčanie: - zoberte si zo života maximum toho, čo ponúka, hľadajte možnosti, ktoré iným unikajú pred očami a chopte sa príležitostí, ktoré iným pretekajú pomedzi prsty alebo si ich nevážia!

Prajem úspešný nový rok!


                                                                                                                         Dominika