štvrtok 28. mája 2015

Motivation library

Viem, že bez motivácie by som nebola ani tam kde som teraz. Som šťastná, že nesedím doma pred televízorom a nečinne nesnívam, že nevysedávam pred pc, lebo sa "nudím" - to všetko je pre mňa strata času. Milujem svoj čas, lebo ho môžem využiť najlepšie ako viem a to aj robím, CÍTIM, že to tak robím. Tak posilnite si aj vy:















viac na stránke: Tajomstvá úspešných


Dominika

streda 27. mája 2015

Mission impossible

Ahojte.hlásim sa zo sveta s novým outfitom A.K.A. 1. sväté prijímanie. 
Problém nastal už dva týždne pred akcoškou, keď som zistila, že si nemám čo obliecť, aké prekvapivé že? veď ako inak by to bolo keby som zas a znova nemala v hlave len to oblečenie že?   Tragédia! Ubehol týždeň a ja som stále nemala nič na seba,  hlavu som, ale ešte nevešala! Tri dni pred dňom D nastal stav beznádeje, zúfalstva atď atď... Hlavne keď vám tak záleží, aby ste na nejakej významnej udalosti dobre vyzerali. ... veď to poznáte... No hormóny vo mne sa intenzívne vzbúrili a ja sa som chladnokrvne prenúrila každý jeden obchod, ktorý mi prišiel pod ruku. A čo? Nepomohlo...

Toľko k úvodu, ako som sa na tento Deň D poctivo pripravovala..


Moje modlitby však boli vyslišané, keď ku mne pristúpila moja mama a pomohla mi v tejto beznádejnej situácii. Poradila mi tento outfit, ujasnila som si, že by to mohlo byť a náhle... som konečne mohla opäť voľne dýchať :) 


 Trochu meditácie k oblečku: táto sukňa mi trčala v skrini takmer 100 liet, kým sa dožila svojho využitia. Myslím, že mi o trošku predĺžila postavu, čo je myslím bonus navyše a ja som sa aj cítila lepšie, je z F&F.


 Lodičky nie sú príliš vysoké a dobre sa v nich chodí. Mám ich rada. Ak zrovna hľadáte klasické čierne na podpätku tak určite odporúčam ísť do Humanic majú ich aj za dobrú cenu! Listová čierna kabelka. História sama o sebe. Zháňala som ju veky, kým som ju konečne našla v Primark


Čiernobiela blúzka síce nie je úplne môj štýl, no dala som na radu mojej mamy, nájdete ju v  Peek & Cloppenburg. Brilky ako doplnok - nájdete ich v C&A

Záver: V tomto outfite som sa cítila dobre, za kvalitu fotiek sa ospravedlňujem (fotené mobilom) aa verím, že som vás inšpirovala poprípade dopomohla premyslieť ako sa obliecť na najbližšiu spoločenskú udalosť.



streda 13. mája 2015

Ako sa dostať k lepším fotkám!

Keďže recenzií na tému Ako získať lepšie fotky bolo celkom dosť tak som sa rozhodla o tom napísať. Nechcem písať dlho a nudne, preto iba stručne. Len kde začať pri takejto obšírnej téme, o ktorej by sa dalo rozprávať roky?? Hmm...
    Asi začnem od začiatku a po svojom. Môj prvý úspech vo fotení bol keď ma vybrali na fotenie pre Avion Shopping park. Bola som na bilboardoch, skúsenosť to bola dobrá, hlavne tie ohlasy od okolia, teda hlavne tí pôsobiaci v BA, že ma všade vidia - na MHD, bilboardoch, letákoch, na banneroch atď. Veľa ľudí vtedy zaujímalo ako som sa k tomu dostala. Nič náročné. Poslala som svoju fotku a bolo. Vybrali ma. Asi som mala aj šťastie, ale rozhodne príjemná skúsenosť pre mňa.



    Neskôr som bola opäť vybratá na fotenie Webauto - pre nový Peugeot RCZ a taktiež som sa k tomu dostala len sledovaním ponúk a zaslaním fotky.


 Popritom som sa začala venovať hostessingu a promo popri škole, čo mi nielen ako zárobok padlo vhod, ale spoznala som množstvo ľudí, ktorí ma posunuli ďalej a ďalej a rozšírili moje obzory. Keď som videla, že na niektorých pár miestach som bola teda žiadaná, rozhodla som si založiť na Facebooku portfólio -Dominika Makarová photomodel.

fotenie by Igor Danay:




fotenie by Dali PHOTO Design


      Len tak pre zaujímavosť, aby som upresnila slovíčko photomodel - NIE SOM MODELKA a to je rozdiel! Hovorím to preto, lebo som počúvala z rôznych strán či už v dobrom alebo zlom, že som modelka alebo, že si myslím, že som modelka a pod. Nato, aby som bola modelka by som musela spĺňať určité kritéria, ktoré ja nespĺňam a vedzte že "pekná tvárička" nato nestačí! Nemyslím si o sebe, že som modelka, niektorí možno z fotiek usudzujú, že sa rada fotím, som namyslená a potom sa boja mi prihovoriť, lebo si myslia, že si neviem, čo o sebe myslím (no škoda!). Verte, že toho som sa napočúvala až až. Aj ma to trápilo, ale už som si povedala STOP. Necítim sa zakomplexovaná negatívnymi pripomienkami, len som to jednoducho potrebovala predostrieť, aby som to uviedla na správnu mieru!
     Na portfóliu, o ktorom píšem sú všetky moje skúsenosti s fotením aj s hostessingom. Slúži mi ako podklad keď sa hlásim na rôzne ponuky. Čo mi teda pomôže o dosť ako s fotkami fotenými z mobilu.

fotenie by Maciej Wilczynski:


      Okej, ale späť ako sa k týmto fotkám dostať. Čiže po väčšine som mala doteraz šťastie, ale recept na to je sledovať, sledovať a vyhladávať stránky, kde sa dá k tomuto dostať, chce to len obetovať nato čas. Rovnako som sa dostala aj k ďalším foteniam, ktoré, ale boli naozaj obyčajné, amatérski, ale neustále na sebe pracujúci fotografi. Stačí poznať svoje okolie, vedieť kde akí fotografi sa pohybujú a vedieť využiť ich. Ak aj vo vašom okolí nie sú, predsa vám nemôže robiť problém docestovať. Je len na vás ako vám na tom záleží. Sú fotografi, ktorí si nepýtajú nič (žiadne peniaze), ich tvorba je skvelá a tak ako vy si chcú len rozšíriť portfólio.

fotenie pre Magaela:



   Čiže ešte raz ako sa dostať k lepším fotkám je sledovať, hľadať, preskúmať všetko a verte, že rýchlo si niečo nájdete. Nižšie prikladám linky, na ktorých nájdete fotografov, ktorí dennodenne hľadajú adeptov na fotenie bez pýtania si peňazí.
    Neviem či som vám týmto článkom pomohla, ja verím, že aspoň trochu áno. Presne aj na toto slúži môj blog - pomôcť predostrieť. Ak som na niečo zabudla, poprípade vás napadajú nejaké otázky, nemusíte sa hanbiť spýtať sa naozaj nehryziem.
    Niektoré dievčatá (čo mi písali a mali nejaké otázky ohľadne tohoto) cítia, že sa hanbia, aj by chceli, ale je to pre nich komplikované, boja sa a neviem čo všetko.. . Stačí ak si to raz vyskúšate a hneď pochopíte, že to vôbec nie je tak hrozné ako ste si mysleli ;)

Prikladám linky, kde sa k týmto fotografom môžete dostať:

Ponuky fotenia TFP formou

TFP fotenie Slovensko

Slovak Photographers and Models

Fotenie a fotografia

Jobformodels


Taktiež prikladám aj linky na portfólia šikovných fotografov v mojom okolí:

toto sú fotografi, s ktorými mám skúsenosť a viem, že sú super, stále na sebe pracujú a ja môžem len odporučiť ;)

Jozef Dedík

Dali photo Design

Pyxel photography

Kristína Dobrozemská





Akékoľvek otázky, všetko zodpoviem :) Prajem veľa šťastia!


nedeľa 10. mája 2015

Style by Cropp Town

Dámy a páni prajem krásnu nedeľu vítam vás na mojom blogu. Pozor! Na mojom fashion blogu! Viem, že som strašne nudná keďže som už dlho nič na môj blog neuverejnila, ale dnes sa pokúsim túto obrovskú chybu napraviť. Napraviť asi skôr u fashion maniačok. 
Takže dámy dnes si povieme niečo o obchodíku Crop Town. Poznáte? Snáď ano! Pred nedávnom som tam natrafila na tento podľa mňa celkom fajn outfit, možno je trošku teenage, ale raz za život nevadí. A navyše mladosť je mladosť, čo poviete! Porozprávame sa trošku o vecičkách. Nad strihom tejto sukne som váhala nechcem povedať koľko, ale polka života to bola určite. Prečo? lebo som nízka, ale potom! Potom nastalo v mojom živote niečo nepredvídateľné! Ja som si ju kúpila! Do karát mi prihralo ešte aj toto tričko, keď som ho v tomto obchodíku zbadala, outfit bol na svete a vzrušenie nechcite vedieť aké!!K tomu som doladila bratove brilky Ray Ban (ktoré mu kúpila jeho milovaná sestrička), hodinky od Miška (Michael Kors), tenisky Converse (vždy sväté), naušky biele perličky (bez nich nikam), trošku výraznejší rúž (nech to má aj šťavu). Fotky fotila moja babička, najluxusnejšie boli tie bez hlavy, ale povedala som si morbídnosť na teraz bokom bratia a sestry. Výsledok? Tu:





instagram: Dominika Makarová