nedeľa 29. novembra 2015

Starostlivosť o vlasy počas zimy

Milujem ten pocit čerstvo umytých vlasov ako mi len tak voľne plápolajú, keď si ich môžem prehadzovať zboka na bok, hrať sa s nimi, mať sa čím pochváliť  ...

Ako pomôcť vaším vlasom opäť rásť? Alebo čo urobiť, aby vyzerali aspoň trochu k svetu?

Tu je zopár mojich tipov, aby aj cez zimu vyzerali vaše vlasy spod čiapky na vianočných trhoch šialene dobre!

1. Vysušovanie vlasov - s príchodom zimy sa vlasy začnú viac vysušovať, možno by to chcelo zmenu šampónu, viac olejového ... napr. Gllir Kur alebo podobné šialenosti. 


2. Rozstrapkané vlasy - existuje niečo také ako olejček do vlasov, stojí pár drobných, ten aplikujte na rozstrapkané (napr.) končeky vlasov a zázrak je na svete. Vaše vlasy opäť žijú bezbolestným životom!  Ja mám tento


3. Únava vlasov - ak ich nosíte neustále rozpustené poprípade si ich ešte lakujete kopete im rovnú cestu do hrobu. Skúste si ich raz dať aj do chvosta, budú vyzerať pružnejšie a vy budete mať neustále potrebu dotýkať sa ich. 



            Tak to bol môj stručný zoznam rád ako si poradiť s mrazom, aby to vaše vlasy neschytali tak bolestivo.

Ak viete aj vy o nejakých radách, tak šup sem s nimi, budem sa tešiť.



utorok 24. novembra 2015

Winter is coming




              Určite ste si všimli, že veľké šály sú teraz obrovský hit. Veľmi veľa blogeriek som už videla s outfitom, kde ozdobou bol práve takýto a ešte väčší šál. Keď som si pritom predstavila, že v obchodoch ich teraz za aké "pálky" predávajú tak som len ticho závidela. A najhoršie ešte keď som zablúdila na Pinterest, kde sa to len tak hemží takýmito krásnymi šálmi tak opäť raz to vo mne vzbudzovalo, že musím mať aj ja taký. ,,Nedalo mi to spávať" a dnes som sa teda nahnevala a vyrazila som opäť do sekáčov a povedala som si, že domov sa bez takéhoto šálu nevrátim. Moje šťastie sa naplnilo a ja som si mohla "pískať". Tak dnes som sa pekne odpromenádovala po Eurovei spokojná v novom šále za pár drobných. Ušetrila som čiže sa môžem pozerať po ďalších vecičkách. Tento môj milovaný som kúpila TU

             Ak aj vy rozmýšľate nad nejakým poriadnym na zimu, pohľadala som pre vás zopár takýchto šálov na inšpiráciu, čo vám pomôže rozhodnúť sa, aký by ste si mohli kúpiť aj vy. Nájdete ich TU

            Čo vy a takéto šále? Máte už nejaký poriadny s akým sa možno radi pochválite?

pondelok 23. novembra 2015

Môj dnešný úlovok zo sekáča


       Priznám sa, že do sekáčov som nejako prestala chodiť, asi keď v mojom okolí žiadny taký dobrý nebol, no ako som spoznala tento nakupovanie v sekáčoch sa mi zapáčilo. Dnes som tam ulovila tento pekný jemne ružový pulovrík, ktorý si pamätám, že minulý rok bol novinkou v H&M a veľmi som po ňom túžila, ale bol drahý, neviem či nestál 30 , čo ja za pulovér nedám. Tak som len odišla smutná z Háemka, že si ho nemôžem dovoliť. Dnes som ho objavila teda v tomto sekáči a nemohla som byť šťastnejšia, vyšiel ma neuveriteľných 3,50 . Páči sa mi jeho asymetrickosť, vôbec nie je obnosený práve naopak stále rovnako žiari. Už sa teším ako ho vynosím.
     Páči sa Vám môj nový úlovok? Pamätáte si tento pulovrík v Háemku?

štvrtok 19. novembra 2015

Chceš sa blogom zviditeľniť?

Ahojte milé fashion blogerky a blogeri!

Ponúkam Vám možnosť ako sa so svojím blogom zviditeľniť!

Na facebooku mám už dlhšie zriadenú skupinu pre slovenské fashion blogerky a ich fanúšičky pod názvom:


Pýtaš sa čo musíš splniť, aby si sa svojím blogom zviditeľnil/ a?

Stačí ak do komentu hodíš názov svojho blogu - tým súhlasíš, že pravidelne budeme môcť pridávať tvoje najnovšie príspevky.

Výhody pre teba: Tvoje príspevky bude vidieť vyšší okruh ľudí, môžeš získať nových followerov, spoznáš iné slovenské blogerky alebo sa môžeš len tak inšpirovať ich outfitmi na svoj blog.

Teším sa na spoluprácu!


foto: Igor Danay

utorok 17. novembra 2015

NOVEMBER FEELING


              Dnes chcem dať do pozornosti ďalší pohodlný, jesenný outfit. Mojou veľmi obľúbenou bundou v tomto období je táto parka. Vnútri je zateplená, takže super aj na nočné výjazdy. Svetrík mám z New Yorkeru už nejaké to obdobie, no podľa mňa je veselý a vždy si ho rada oblečiem. Na tejto fotke sa cítim maximálne sama sebou, zbožňujem vlasy prehodené len tak hocijako, nemusím ich mať zakaždú cenu vyžehlené, rada sa s nimi hrám neustále si ich musím prehadzovať všelijako, takže tento "účes" je pre mňa maximálne praktický. Vlasy si farbím, pôvodné mám hnedé, no blond ma ani po 5 rokoch (?) neomrzela.


        K parke: Už som s ňou raz robila príspevok, môžte si ho pozrieť TU.  Myslím, že minulý rok prišiel s ňou taký trend a ja som samozrejme neodolala, vyčkala som si zľavu a kúpila som si ju v Calliope. Okolo pása má sťahovaciu šnúrku takže sa dá super prispôsobiť postave. Táto parka vlastní aj teplučkú kapucňu, čiže ak fúka hlavu si s ňou bez problémov dokážem ochrániť. Vďaka šuštiakovej látke mi ani dážď nerobí problém, pretože je raz dva suchá. Ako vidíte má aj vačky po bokoch čiže ruky mi tiež nezmrznú a jeden okrasný navrchu parky. Ideálna bunda do tých teplých aj chladnejších novembrových dní.


     Milujem keď sa môžem s módou vyhrať tak ako aj pri tomto outfite. Niekedy moc kombinujem a zbytočne. Existencia, že rifle a svetrík? Inokedy pre mňa príliš nudné, no teraz viem, že to je základ.


Rifle: Neviem či som sa už o tom zmieňovala, ale rifle maximálne neznášam nosiť. V lete to ešte nejak prežijem s legíňami, ale cez zimu? Nemám na výber :( Máloktoré mi sedia dĺžkovo aj mierami aj farbou, štýlom...  no opäť raz som si ulahodila v H&M. A majú aj milú farbu - takú klasickú modrú, sú strečové, gombík mi neodletel už rok (2 roky?). Zadok v nich sa dá tiež celkom zniesť (prezradím vám fintu - ak sú vačky na zadku väčšie zadok vyzerá byť menší ako keď sú vačky malé - vtedy zadok opticky zväčšujú). Funguje to, všimnite si to.


Igorom sme fotili pri Dunaji na Námestí Ľudovíta Štúra v Bratislave. Je tam krásne prostredie ako môžte vidieť. Po jednej strane Dunaj po druhej jesenná pasáž.




Svetrík je ako som spomínala z New Yorkeru, kúpila som ho v zľave tuším za 5 eur. Je z príjemného materiálu, neťahá ma, je voľný, pohodlný do školy ako stvorený. K riflom sa myslím ideálne hodí. Chystám sa kúpiť si aj viac takýchto svetríkov.


         Určite ste zvedaví aj na tieto neviem ako to správne nazvať, tak ich nazvem len ľahko topánky. Keď som si ich kúpila ešte cez leto bavili ma reakcie na ne, že vyzerajú ako Michael Jacksonovské alebo ešte neviem aké iné. Ja som si ich veľmi obľúbila práve preto, že sú iné. Môžu sa vám zdať ako nepraktické vďaka farbe, ale práve naopak, stačí len byť odvážnejší ako aj ja v tomto prípade a hneď vám z toho môže vzísť nejaký veselý outfit. Dokážu obzvláštniť každý nudný outfit a preto ma tak bavia! Škoda len, že už cez zimu ich nebudem môcť nosiť.


         Takto ako ma vidíte oblečenú a nalíčenú chodím bežne do školy. Čiže vám predkladám nehraný outfit, ale praktický "z prvej ruky". Páči sa mi totižto nepresviedčať ako je niečo veľmi pohodlné keď to tak nie je. Z týchto fotiek aj sami môžte vidieť, že outfit pohodlný je a je praktický pre väčšinu dievčat, žien, ktoré majú podobný štýl. Ešte som zabudla obuv mám z New Yorkeru.


         Za vaše akékoľvek ohlasy k outfitu ďakujem vopred. Zaujíma ma či sa vám páčim aj takáto nevyumelkovaná, s nevyžehlenými vlasmi a s riflami, ktoré nemusím? Páči sa vám outfit na prvý pohľad? A taktiež otázka je lepšie dávať viac fotiek či menej a s detailami či aj bez?


Môj instagram: dominikamakarova



piatok 13. novembra 2015

FOLLOW ME

Volám sa Dominika Makarová, mám 24 rokov pochádzam od Nového Mesta nad Váhom a momentálne študujem na vysokej škole v Bratislave. Vo voľnom čase sa venujem svojmu módnemu blogu, Nájdete na ňom množstvo inšpirácie v oblasti módy a krásy.

V prípade spolupráce alebo akýchkoľvek otázok ma neváhajte kontaktovať na mojom e-maili:

d.makarova1301@gmail.com

Teším sa na vás.



Vprípade spolupráce ma kontaktujte: d.makarova1301@gmail.com

sleduj ma na Facebooku a zisti čo mám nové: Dominika Makarová fahsion blog



outfity a nápady môžeš vždy ako prvý vidieť na INSTAGRAME

utorok 10. novembra 2015

Autumn love


       Vitajte pri mojom ďalšom príspevku. Dôvodom prečo som si založila fashion blog bolo, že som počúvala zo svojho okolia, že sa pekne obliekam, kde nato oblečenie chodím, kto mi to kupuje.. atď. A keď to nepočujete len z jednej strany, ale nezávisle z viacerých strán... tak vás to začne baviť. Tak ako mňa. No a mňa to pohltilo maximálne, trvá to už asi od mojich 10 rokov a obávam sa, že ma to asi nikdy neprestane baviť :)


     Cieľom môjho blogu nie je prinášať len aktuálne trendy, ale hlavne oblečenie v ktorom sa sama cítim veľmi dobre, je pohodlné, nebojím sa ho obliecť hocikam bez toho, aby si ktokoľvek čo myslel a keďže sa nachádzame v období jesene, typickým takým outfiom je aj tento! Taktiež sa snažím priviesť také outfity, ktoré môžem len odporúčať alebo ktorými  môžem inšpirovať. Nenosím drahé veci, nosím iba veci dostupné pre študentku. Také čo si väčšina môže dovoliť, inak by som sa tu nesnažila inšpirovať.


      Myslím, že priniesť niečo, čo je praktické, pekné, pohodlné, nie drahé, aktuálne a je kde zohnať je bod navyše! A keď o takomto niečom viem moja radosť nemá hraníc tak ako pri tomto outfite. Chcem upozorniť na túto kožušinku:


      Neviem či ste takúto niekedy vlastnili alebo nie. Ale musím povedať, že ja som s ňou už spokojná 2 roky. Ako môžte sami vidieť zvnútra je teplučká čiže ju v kľude môžem nosiť celú jeseň a možno ešte začiatok zimy. Hnedá farba je tiež celkom praktická a vzhľadom na zips na boku sa dá nosiťbuď takto poloodopnutá, zapnutá až po vrch alebo voľne rozopnutá. Mám ju z H&M. A vyšla ma mám pocit, tuším len nejak do 20 eur.


       Ďalším praktickým kúskom v tomto outfite sú tieto modré rifle. Sú to snáď najlepšie rifle čo mám, pretože nielenže (mám pocit), že ma zužujú, ale dokonale prilipnú na postave, modrá farba na nich len tak žiari, nezdá sa mi, že mám v nich väčší zadok ako v iných rifliach. Takže úplne super. Tieto mám tiež z H&M. A verte či nie, ale dala som za ne len 12 eur. No nepochváľ sa :D 


       Chcem upozorniť aj na vlasy k tomu outfitu. Nedávno som objavila jednu módnu blogerku, ktorá ma musím povedať celkom inšpiruje (nielen v oblečení, ale aj v písaní) a práve u nej som objavila tento typ na vlasy. Hovorím o módnej blogerke Sweet lady lollipop. Ako môžte vidieť má podobnú dĺžku vlasov ako ja, no a tak som si ich skúsila natočiť žehličkou tak ako ona. Ak neviete ako sa žehličkou natáčajú vlasy, môžte to napr. vidieť aj v tomto videu. A presne tak som si ich urobila aj ja.


      Čo sa týka topánok - tento rok to bola fakt dilema nájsť tie správne. No myslím, že som ich nakoniec našla u Baťu. Myslím, že staviť na klasiku a nie na módne výstrelky je niekedy tá najvďačnejšia cesta! Vďaka opätkom sa cítim viac sebavedomo. A čierna farba - aby sa mi hodili ku všetkému. Nie sú na zips, iba zboku na gumu, čiže sa aj ľahko nazúvajú. Tak skoro tiež nepremoknú, lebo sú kožené.


     Snažím sa na svojom blogu stále pracovať, no bohužiaľ nejde všetko naraz. Zatiaľ som postúpila aspoň natoľko, že sa snažím na fotenie jednotlivých outfitov volať priamo fotografov (aby fotky nejak vyzerali). Aj na toto fotenie som poprosila Dalibora Holca, ktorého tvorbu môžte vidieť na jeho fanpage. Dalibor bol ako vždy veľmi ochotný a ja mu ešte raz touto cestou za fotky ďakujem.


     Fotili sme v parku "v židáku" v Novom Meste nad Váhom. K týmto fotkám ma veľmi motivovala aj farba jesene, nedalo sa nezväčniť takú krásu - pestrofarebnú, ktorá je tiež vidno len v krátkom období cez rok.

    P.S.1: Chcem sa poďakovať za sledovanosť predchádzajúceho príspevku, v ktorom ste mohli vidieť ako som kamarátku nastajlovala, nalíčila a nafotila. Na mojej fanpage mi ukázalo, že si príspevok pozrelo 1 503 ľudí, z toho 37 ľudí dalo likes, začo úprimne všetkým vďaka. Pre tých, ktorým sa to teda páčilo - dobrá správa - chystám ďalšie premeny.

 P.S. 2: Ďakujem krásne, že ste si pozreli môj príspevok! Ak sa vám niečím páči dajte vedieť čím a či máte viac kúskov, v ktorých sa cítite pohodlne alebo si skôr zakladáte na výstrelkoch? Teším sa na vaše odpovede.

Krásny týždeň.... 

utorok 3. novembra 2015

Premena


      Ahojte. Dnes Vám chcem ukázať niečo čo som dlho chystala nikdy som sa k tomu poriadne nedokopala! Chcela som uskutočniť vizáž, úpravu vlasov, styling, fotenie, úprava fotiek.. mnou na nejakej obeti. Funkciu pokusného králika prebrala moja dlhoročná kamoška Gabča.
      V tomto článku Vám priblížim okolnosti za akých som s ňou zaobchádzala. Miestami Gabika protestovala, ale bohužiaľ domov by som ju už nepustila takže chtiac nechtiac musela obsedieť.
Takže ideme na jednotlivé (pre ňu) násilnosti:

Gabča takto ku mne pricestovala:
(nie, že by jej to takto nesvedčalo, ale mala som silné nutkanie niečo na nej vyviesť)


1. Prvou násilnosťou bolo líčenie! Dovoľte mi krátky popis! Gabča sa líči veľmi málo (špirála, make up), no a preto som tomu prispôsobila aj líčenie. Nechcela som, aby vo výslednom efekte sa cítila zmaľovaná.Tak som nato išla pomaly, isto a hlavne žensky. Pravdupovediac nemusela som veľa pridávať.Zo začiatku som jej korektorom zakryla pupáky, jazvu na čele akú mal Harry Potter (žartujem), proste skryla som jej všetko, načo som sa nemohla pozerať. Ten vlastne odviedol hneď polovicu práce. Mierne zvýraznila obočie (k vlasom), jemný ružový rúž, špirála, zvýraznila som lícne kosti a slabučké hnedé tiene. 


2. Ďalší problém bol Gabču nastajlovať. Tu som sa taktiež odviazala. Využila som jej vysokú a chudú postavu. Chcela som jesenný outfit a rozhodovala som sa medzi športovým a elegantným outfitom. Opäť som chcela, aby sa Gabča cítila vo svojom a nie nepohodlne. Tak som jej šupla topánky s opätkami (Baťa), túto pochlpatenejšiu vestu (ktorú aj keď nechcela si musela obliecť, lebo som jej to proste povedala, btw Čínsky obchod), Nahodila som jej blúzku, lebo viem, že ak chcem, aby vestička vynikla biela je správna voľbu pod ňu. Do toho sme prišli na zaujímavé zistenie, že kožená bunda do toho, nie je vôbec nápad na zahodenie. Nakoniec rifle - najlepšie k tomu nie? A Gabče jednoducho k jej vysokej postave pristanú.





3. Pár dotazov aj k účesu: Gabča má jemné a nie veľmi husté vlasy. Nosí ich stále rovné a zväčša len rozpustené. Preto som malá silné nutkanie vyrobiť z nich objem, aby sme tvár obkolesili nejakou hrivou. A myslím, že lepší nápad som ani nemohla mať.  Najprv som jej navlnila žehličkou, potom rozčesala, natupirovala, zalakovala a účes bol na svete. A myslím, že jej to pristane, veď môžte usúdiť aj sami.





   4. Fotky som mierne doupravila v programe Picasa 3. Robila som ich foťákom Canon Eos 1100D. A na svet prišli v parku v Častkovciach.



       Gabči touto cestou ešte raz ďakujem za spoluprácu. Myslím, že sme si to obidve užili. Snažila som sa na nej urobiť maximum ako som to vedela. Pomocou líčenia, účesu a stylingu som sa snažila zvýrazniť jej ženskosť! 



     Ak sa Vám táto premena páči dajte mi vedieť, poteší ma každý Váš odkaz. Občas takéto premeny realizujem aj na sebe, ktoré dávam vedieť prostredníctvom Instagramu, kde ma môžte tiež sledovať.


  

   pozdravuje Vás Dominika.