streda 30. marca 2016

Fotenie do časopisu Šarm

Ako možno už niektorí viete na Facebooku som vás informovala, že som v časáku konkrétne v aktuálnom vydaní časopisu Šarm. Pre niekoho nič významné, no ja sa z toho veľmi teším (veď kto už má takú možnosť byť v časáku aspoň raz v živote) o to viac keď som ešte spomenutá v móde, čo bolo pre mňa ako módnu blogerku (zažiť to všetko) ešte väčším prínosom. Ak chcete vedieť aké zážitky som si odtiaľ priniesla čítajte ďalej.




   Bojový plán bol podobať sa na Khloe Kardashian a ešte pod záštitou vizážistky, stylistky a fotografky, no a ja som sa samozrejme cítila ako v siedmom nebi! Celý tento deň som si užívala všetci boli na mňa milí, nehrýzli, neublížili mi, nekopali ma ...ochotne mi na všetko prikyvovali. Hneď ako som prišla na osudové miesto prvé čo som uvidela bol krásny premakaný ateliér taký ako som dovtedy videla len na fotkách. Keď som konečne zavrela ústa od údivu privítali ma dve milé baby a ja som vedela, že tento deň bude krásny. Ako blogerka vnímajúca beauty svet som Veroniku (vizážistku) vyšťavila otázkami čo s čím sa líči ako a prečo. Od stylistky Niny som si priniesla poznanie, že aj trenčkot vlastne žije, dá sa super kombinovať a nosiť do mesta. Fotenie prebehlo turbo rýchlo čo sa mi aj páčilo. Nebolo to únavné práve naopak veľmi sa mi to páčilo!

Ako sa vám páči výsledok ako ma nafotili? Išli by ste aj vy do toho? 


pondelok 28. marca 2016

lovely breakfast

Priznám sa foodblogger teda nie som, ale keď niekde vidím nádherne nastajlované jedlo mám chuť prerušiť všetky svoje povinnosti a ísť stajlovať akékoľvek jedlo :D Asi taký som maniak. Dnes keďže je voľno som to využila a zneužila som svoje talentové schopnosti a čas a vyčarovala takéto (pre mňa) krásne raňajky. Najprv som si z klasického chlebu formičkou vytvorila srdiečka, natrela nutelou, nakrájala jabĺčko, dozdobila a výsledok bol na svete. Aby táto fotka vyzerala čo najlepšie musela som ju dať na najsvetlejšie miesto v dome.
Čo na moje takto nastajlované a mimochodom aj veľmi chutné raňajky poviete? Chce sa vám občas takto sa s tým hrajkať?


piatok 25. marca 2016

Chcem viac lajkov na Instagrame a neviem ako nato

Aj vy ste veľkým fandom Instagramu  a páčilo by sa vám dostávať viac lajkov k fotkám? Neviete ako na to? Instagram sa vám páči, radi sa tam inšpirujete? Ak chcete, aby mali práve vaše fotky podobný úspech ako majú tie čo vyhľadávate čítajte:
(btw toto sú čisto iba moje skúsenosti, nemusí to vyhovovať každému, sú to len dobré rady o ktoré som sa rozhodla podeliť sa s pomyslením, že by niekomu kto sa o to zaujíma mohli pomôcť)
1. pekná nástenka - nástenka je to prvé, čo si váš nový follower všimne a čo ho upúta, ak nemáte peknú nástenku samozrejme, že vás nebude sledovať
2. čo znamená pekná nástenka?
    - kvalitné fotky
    - čo najmenej používať filtre, tým ubúda kvalita fotke - čiže základ odfotiť danú vec tak, aby ste to čo najmenej museli upravovať. Alebo ak už chcete filtre používať tak potom každú jednú fotku upravovať v tom istom filtre, aby mala vaša nástenka jeden tón
     - mať pestrofarebnú nástenku - výrazne a čisté farby predsa len upútajú človeka viac
     - nech už je váš Instagram zameraný či na módu, lifestyle, prírodu ... striedajte fotky, nech majú vaši followeri na vás čo obdivovať, neunuďte ich neustálym pridávaním vašich selfie, ale napríklad aj váš štýl obliekania, čo papáte, kam chodíte...
3. viac lajkov so sebou prináša aj viac followerov - ukážte sa svetu, nikto o vás nebude vedieť ak si aj vy nebudete pridávať ľudí (veď ako inak sa na Instagrame môžu o vás dozvedieť) a najlepšie pridávať si ľudí s podobnými záujmami ako máte vy, tí vás predsa budú skôr sledovať a lajkovať vám fotky ako nejaký na míle vzdialený od vašich záľub
4. pridajte zaujímavý koment- niekedy zaujímavý koment dokáže urobiť viac ako si myslíte
5. hashtagujte - to snáď ani omieľať nemusím, viac lajkov získate ak budete pridávať často tie najpopulárnejšie instagramové hashtagy (nájdete ich na google)
6. pozadie - fotky odfotené na bielom pozadí urobia veľa skúste to
7. nikdy nefoťte fotky pri umelom osvetlení vždy len pri dennom svetle - ak teda nemáte kvalitný foťák, fotka tým totižto stráca na kvalite
8. checkujte Instagram inšpirujte a učte sa čo je populárne!

Toto je mojich pár rád, ktoré som postrehla ja, o ktorých viem, že fungujú. Poznám ešte mnoho ďalších ak ich chcete vedieť napíšte mi o tom do komentu :)

môj Instagram: dominikamakarova

utorok 22. marca 2016

Otto.sk - moja nová inšpirácia

Neviem či poznáte stránku www.otto.sk, no ak nie ste poriadne OUT, pretože po dnešku nebudete môcť spávať po toľkej kráse, čo na tejto stránke uvidíte! Konečne som  našla po dlhšej dobe nejakú tú inšpiráciu a tak som si pomyslela, že by som vás predsa o ňu nemohla ochudobniť!  
Držte sa! Začíname!

Takmer som omdlela, keď som tam uvidela toto tričko:
Takéto tričko som fakt nikde nevidela, super sa dá nosiť na jar s legíňami a ak ho zladíte v kombinácii s oranžovou, budete nebezpečne trendy! Navyše je čierne, voľné čiže schováte aj akékoľvek nedostatky. Má len jednu nevýhodu pripravte sa na závisť z vášho okolia keď ho na vás uvidia ;)

Definitívne som sa zamilovala do týchto šiat: 
S ničím tak na jar nebudete bodovať ako práve s kvetovaným vzorom. A myslím, že tieto šaty rozhodne za pozornosť stoja!

V tejto blúzke si už predstavujem ako budem spamovať fotky na INSTAGRAME:

No a tento rolák ma dostal svojou obyčajnosťou.
Páči sa mi drobný nápis, ktorý roláku dodáva úplne inú hodnotu!


Neviem ako vy, ale ja som si na tejto stránke celkom prišla na svoje! Pri hľadaní inšpirácie vychádzam z  módnych magazínov ako je napríklad EMMA magazín.  Ak ešte vládzete po všetkom tom vzrušení, čo som vám tu ukázala tak pozrite si stránku.
Ak teda nechcete prepásť TOP kúsky!

Btw viete vy mi poradiť nejaké dobré overené stránky s fakt pekným oblečkom? Plus s nejakými skúsenosťami s nimi? Budem rada za každú infošku :)

sobota 19. marca 2016

Outfit na jarnú prechádzku


sveter Promod,  riflové šaty Promod, oranžová kabelka Promod, topánky Baťa

      Neviem či aj vy tak zbožňujete tie prvé jarné prechádzky na slniečku tak ako ja, ale ja sa v tom priam vyžívam. Nato si jednoducho treba nájsť čas. Samozrejme nie je nič lepšie ako sa na takúto príjemnú prechádzku pekne obliecť. Keďže sa zaraďujem medzi druhy, ktoré neznášajú nosiť rifle tak som náramne šťastná, že už  konečne môžem vytiahnuť sukne, šaty... Tentokrát som zvolila denimové šaty, ktoré sa dajú nosiť aj samé, na ne som dala tento sveter (ak by zafúkal studený vietor). Oranžová semišová kabelka ešte viac zvýrazní celý outfit. Dala som si opätky, keďže outfit je skôr elegantného štýlu, ale kľudne by mohli byť aj baleríny. Vlasy som si zaplietla do boku, nech nenosím stále len cop alebo rozpustené. Tento outfit ste už mohli zahliadnuť aj na Instagrame. Na tomto outfite sa mi páči limček vykúkajúci spod svetra a taktiež vyhrnuté rukávy, celý outfit tým robia oveľa zaujímavejším.

Páči sa vám outfit? Aj vy sa radi občas vyparadíte na prechádzku?

streda 16. marca 2016

Dokonalosť za pár šupov


Aj vy trpíte suchou pokožkou? Mne život zachránila táto Balea, nečakala som, že takýto nie drahý produkt dokáže robiť také zázraky.
Pozitíva, z ktorých pozor, aby sa vám až hlava nezakrútila:
- je ho dosť čiže vydrží dlho
- má príjemnú nie vtieravú vôňu
- ľahko a rýchlo sa nanáša vďaka tomu, že je redšie
- rýchlo sa vstrebe
- pokožka po nanesení vydrží aj nasledujúce dni hladká, až tak, že sa sama musíte stále hladkať
- nie je v rozpore s ekzémom
- nestojí veľa
- hydratovaná pokožka vyzerá zdravšie, je napnutenjšia (aj v oblasti celulitídy)
- keď sa natierate večer posteľ aj periny vám od nej ráno krásne voňajúú
Čo si môžme viac priať???
Používate telové mlieko? Poznáte toto? Aké iné by ste vedeli odporučiť?



utorok 15. marca 2016

Checked jacket

          Zimné počasie nám akosi stále neodchádza a keď aj je niečo okolo 10 stupňov fúka zas studený vietor. Na takéto bláznivé počasie je ideálny na použitie tento bieločierny károvaný kabátik. Aby som mu pridala na šťave doladila som k nemu fialové legíny. Studený vietor je nepríjemný aj na ruky tie som zabezpečila čiernymi koženými rukavicami a obula s podobným motívom kotníkové topánky od Baťu. Opätkami som podčiarkla elegantnosť kabátu. Ak holdujete vzoru na kabáte tak ste na správnej adrese, pretože TU sú ďalšie možnosti ako nosiť tento teraz populárny vzor. Mimochodom ďakujem vám aj za lajky k nemu na Facebooku. Som rada, že ma sledujete aj tam. Jeho úspešnosť ma motivovovala, vytvoriť o ňom samostatný príspevok. Dá sa síce pozrieť detailne na ZOOT, no takto ho môžete vidieť ako vyzerá oblečený. Za tieto krásne foto inak ďakujem Fotografke Katke Nedoroščíkovej.

Ako sa vám páči tento kabátik? Páči sa vám ako som ho doladila? Čo by ste si k nemu obliekli vy?

piatok 11. marca 2016

Prvá pomoc


                Určite to každá poznáte keď máme 5 NEDAJBOŽE 10 minúť od priateľa nato, aby sme sa nachystali. Keď prvých 6 minút odstresujete a dohádate sa začnete na sebe pracovať. Keď neviete čo na seba ani kam idete ani kto tam bude mám tu pre vás OVERENÝ ZÁKLAD!
          Ak nechcete mať vlasy ako SENO odporúčam olejček na vlasy, ktorého výsledok nepôsobí ako mastné vlasy. Riedky hrebeň, s ktorým máte za 30 SEKÚND (možno aj za 15) očesané vlasy. Aby som ako tak vyzerala použijem make up, ktorý u mňa NEMÁ KONKURENCIU a tým je tento od Max Factor. Aby som vyzerala ako ŽENA a zároveň nevyzerala ako vymaľované vajíčko použijem rúž príjemnej nie krikľavej ružovej farby. Keďže mám neustále suchú pokožku, nivea soft ma vždy ZACHRÁNI, rýchlo do kabelky. Nech ako tak VONIAM použijem pre mňa nikdy nehrdzavejúcu vôňu od Coco Channel. Śpirála - zvýrazní oči. Hodinky beriem, dodajú dôležitosť outfitu. Ehmm MILÁČIK? Môžme ísť!

Čo vy? Dokážete to dať do 10 minút? :D

streda 9. marca 2016

Kde beriem inšpiráciu?

             Keďže ste sa ma pýtali odkiaľ beriem inšpiráciu na outfity, na fotky ... Rozhodla som sa o tom urobiť článok! Inšpiráciu zbieram dennodenne či už je to posedávaním na káve, v uliciach, v časopisoch, na blogoch, no najviac na sociálnej sieti Weheartit! Nikdy neviete predsa kde vás to postihne... kde nájdete svoju budúcu najkrajšiu bomber jacket, v ktorej vás budú všetci obdivovať!
           Myslela som, že by bol dobrý nápad ukázať vám kde inšpiráciu zbieram, aby ste aj vy mohli vidieť niečo nové a tiež sa inšpirovať. Možno nastajlovať outfit. Na Weheartit nájdete, čo sa práve nosí ako sa pekne nalíčiť alebo ako urobíte pekné fotky na Instagram. Urobila som vám malú zbierku toho, čo inšpiruje mňa! Mám rada fotky, z ktorých niečo na mňa vyžaruje! Je jedno či sú to obyčajné budovy alebo veci, čo by som si voľným okom nikdy nevšimla. Dokážu ma zaujať natoľko, že by som si to sama nikdy nebola pomyslela! Veď to možno poznáte. Zbieranie inšpirácie pre mňa znamená udávanie smeru, ktorým sa mám nielen na blogu uberať. Preto nad tým trávim dosť času. Vedieť čo je trendy, čo sa nosí a čo naopak nenosí, komentovať to a tvoriť o tom je moja čistá VÁŠEŇ! Je to niečo čo ma maximálne napĺňa.
          Keď už nájdem nejaké pekné fotky, snažím sa urobiť podobné a následne ich zvestovávam na Instagrame. Takisto nikdy neobídem Pinterest, kde si môžete nájsť presne takú inšpiráciu akú vidíte na fotkách.

Páčia sa vám fotky? Kde vy zbierate inšpiráciu?
         

pondelok 7. marca 2016

.. keď kabelka dokáže dodať outfitu úplne iný ráz!

       Ak máte doma v skrini nejakú výraznejšiu kabelku a myslíte si, že si ju nemáte k akému outfitu zobrať                                                                            OMYL!!!
Zistite či trpíte nasledovnými príznakmi:
  •  ste si kúpili kabelku len preto, že sa vám páčila a povedali ste si, že určite ju vynosíte len doteraz akosi stále nenastala taká udalosť kam by ste si ju so sebou zobrali,
  •  vám ju niekto daroval a je vám jej ľúto, že ju nenosíte, lebo nejak neviete k čomu ...
  •  stála vás celý majetok a vy nemôžete spávať, čo stále rozmýšľate s čím by ste ju mohli            nastajlovať ...  nech sa konečne aspoň raz využije,
  •  jednoducho nemôžete ju len tak vyhodiť, lebo máte na ňu spomienky.
                                           kabelka Deichmann, blúzka Promod, rifle Promod

Dobrá správa: situácia sa dá riešiť!

       Kabelka výraznej farby alebo vzoru môže dodať outfitu poriadny dôraz. Zopakujem: poriadny! Z nudného outfitu môžete urobiť závideniahodný. Ide jar, ideálne sú kabelky veselých farieb použiť do nevýrazného outfitu ako sú napr. biela blúzka a rifle. Vďačnou voľbou by bola napr. aj tigrovaná kabelka, neónová, rôznych iných vzorov.. či farieb. Nepotrebujete  mať na sebe drahé kúsky stačí tie najjednoduchšie za pár šupov tak, aby ste nechali vyniknúť kabelku. Ak ste to ešte neskúšali, neviete o koľko pekných outfitov ste už prišli! Utekajte do skrine stajlovať,  krásna tak jednoducho môžete byť už dnes!

Experimentovali ste takto len s kabelkou? Vaše hodnotenie?