štvrtok 28. apríla 2016

Bomber jacket

photos by: Roman Šarlina
bomberka Stradivarius, slnečné okuliare Stradivarius, ripped jeans Tally Weijl, tenisky Converse
Čauky mňauky ahojky. Dnes vám chcem ukázať moju dlho vysnívanú khaki bomber jacket. Ja viem, že ju majú v každom obchode, no bohužiaľ nie každá má dobrý strih a cenu! Túto som objavila v obchode Stradivarius páči sa mi na nej, že nie je príliš dlhá a že nerobí zo mňa svalovca kvôli podšitiu. Je to proste topka, ktorá sa teraz veľmi nosí, čoho dôkazom je aj plný Instagram. Tento štýl búnd sa nazýva bomber a vďaka jej super strihu uvažujem ešte nad bledoružovou a čiernou. Majú ich obidve tiež v Stradivariuse, tak ako náhle sa tam vyberiem hneď po nich vyštartujem. Z tejto Bombery som nadšená a podľa mňa ideálne sa hodí k čiernym ripped riflom, uplietla som si k tomu teraz dosť populárne dva copky, použila Slnečné okuliare, keďže k jari ich treba, no a aby som sa pohodlne cítila obula som si converse tenisky. Úroveň outfitu ešte možno pozdvihla červená kontúrka z Pupy (s ktorou som mimochodom veľmi spokojná a plánujem si kúpiť aj nejaký ďalší odtieň, vôbec sa nerozmazáva a vydrží celý deň).

Takto som nastajlovala svoju khaki bomber jacket - ako sa vám to páči? Všimli ste si, že sa nosí? Máte ju aj vy?
Btw ak ste zvedaví, čo mám nové, čo ma inšpiruje sledujte môj Instagram, tam som najaktívnejšia ;)

piatok 22. apríla 2016

Flower power

tričko New Yorker, rifle Pull&Bear, tenisky Converse
Ako každá žena aj ja mám svoje súženia o tom aké mám brucho ... stehná ... aká som nízka atď. No po tom všetkom, nechcem povedať, že ma to už unavilo (samozrejme stále to ostáva), ale odkedy som sa tým prestala až tak zaoberať cítim sa vyrovnanejšia! Žiadne súženia nikdy nepomohli, nemotivovali k vysnívanej postave preto nastal čas mať rada samú seba so všetkými chybami a užívať si to akú postavu vôbec mám. S tým súvisí aj dnešný outfit. 
Veľmi intenzívne si všímam ako sa obliekajú ženy v uliciach a podľa toho si vytváram obraz čo pristane nízkym, vysokým, takým a takým babám. A pri tomto experimente som prišla aj k tomuto štýlu riflí - s vysokým pásom. Kedysi? Nikdy! Veď ešte viac zvýrazním brucho a pod.!!! To, že som sa veľmi mýlila som zistila, keď som si ich raz vyskúšala v kabínke. Predĺžili mi nohy a pri správnej veľkosti riflí bruško buď nie je vidieť alebo vám ho stiahne, pekne vytvaruje boky a zadok čo pôsobí dosť žensky. Neviem prečo, ale dokonca sa v nich cítim celkom sebavedomo. Myslím, že bledomodrá farba riflí je k jari úplne TOP (určite skôr ako tmavomodrá). Bledoružové cropped tričko dopomohlo celkovému looku - zvýrazniť postavu a pôsobiť girly. Nakoniec už len biele tenisky, jemný make up, biele perličky a cítim sa v tomto outfite naozaj príjemne.

Čo hovoríte na outfit? Ako sa vám páči prostredie, v ktorom sme fotili?

pondelok 18. apríla 2016

Ruksak, s ktorým brázdim cesty

photos by: Petra Machánová
ruksak adidas, riflová vesta Tally Weijl, tričko a legíny H&M, slnečné okuliare New Yorker
Zdravím do sveta, chcem vám ukázať môj nový mega úlovok a tým je tento krásny ružovo- oranžovo krikľavý ruksak. Láska bola poriadená naozaj na prvý pohľad a ja som sa nevedela dočkať kedy budem mať taký aj ja. Ku styku došlo v obchode Adidas, kde ma surovo napadol a ja som ostala maximálne šťastná. Šťastie v mojom živote mi prináša aj táto riflová vesta bledomodrej farby, ktorá mi lichotí už len tým, že existuje. No a s čím by ste takýto outfit lepšie skombinovali ak nie s bielymi converse teniskami však že? Špeciálne k tomuto outfitu som si musela v HM zakúpiť biele jednoduché tričko pod zadok, ktoré už teraz viem, že ho budem vláčiť všade kam pôjdem. Tento outfit je pre mňa hravý a konečne zas obmena k tým elegantným, nosím ho do školy, von.. všade kam sa pohnem. 

Čo vy? Ako sa vám páči oblečko?

instagram: dominikamakarova


utorok 12. apríla 2016

Business style

kabát Zara, lodičky Guess, džínsy Zara, tričko Burberry, kabelka Zara, slnečné okuliare New Yorker
Páči sa vám tento štýl obliekania, no sami by ste si ho neobliekli alebo si ho jednoducho nemáte kam obliecť? Priznám sa môj vzťah s trenčkotom (kabátom) bol vždy neutrálny. Aj keď sa mi vždy páčil a začiatkom každej jari som si naivne hovorila, že už by som si ho akože aj konečne mohla zaobstarať, ale bohužiaľ akosi sa nikdy nestalo. No potom prišiel zlom. Keď som fotila do časopisu Šarm (viď TU) sa môj vzťah k trenčkotu oveľa zintenzívnil, pretože nielen, že som sa v ňom dobre cítila (ale že veľmi dobre), ale aj som zistila, že takýto kabát neutral farby je vlastne celkom nadčasový a dá sa nosiť každú sezónu čiže aj keby zaň opláchnem neviem koľko peňazí nemalo by mi byť ľúto minúť zaň viac - tak som premýšľala. Hneď ako sa fotenie skončilo moje rozhodnutie o najbližšom blogovom príspevku bolo jasné - trenčkot! Ako si môžte všimnúť snažila som sa to priblížiť k tomu, aké oblečko som mala v  časáku. Nenormálne sa mi k nemu hodili mierne roztrhané rifle a lodičky na primeranom opätku. K tomu veľká kabelka nie výraznej farby, aby sme neubrali na dôležitosti kabátu! Veľká preto, aby sa mi tam zmestili všetky šalakátre, ktoré ako každá baba zvyknem so sebou nosiť. Vlasy som vypla ulízala do copu, lebo som to tak v tej chvíli cítila. V tomto outfite som sa cítila úplne inak ako v mojich bežných, no musím priznať, že aj celkom dôležito :D Čo sa týka trenčkotu určite odporúčam nejaký zaobstarať nebudete veriť ako sa v ňom budete dobre cítiť alebo si ho len vyskúšajte niekde v kabínke a uvidíte. Myslím, že ten je strihovo šitý asi na každú ženu- modelku, nemodelku, kuchárku, hovorkyňu ministra, študentku, mamičku atď. atď. Taktiež som názoru, že v ňom žena dokáže vyzerať dôležitejšie a možno aj viac na úrovni ako vo vyťahanom tričku. A posledná vec pri výbere takéhoto kabátu je dôležité klásť dôraz na strih, dĺžku a veľkosť. Pretože môžete mať na sebe ten najkrajší a najdrahší kabát, ale keď vám strihovo nesadne je to celé zle. 

Ak by ste pracovali v nejakom office alebo pracujete obliekli by ste sa takto? Poteší ma každý názor :)
photos by: Ľubomír Pidaný 
Instagram: dominikamakarova


sobota 9. apríla 2016

Rýchly jahodový koláč

Suroviny:
3 vajcia
štipka soli
lyžica citrónovej šťavy
120 g kryštáľového cukru
100 g polohrubej múky
lyžička nastrúhanej citrónovej kôri
500 g jahôd
100 g tvarohu
1 vanílinový cukor

Postup:
Bielky s citrónovou šťavou a štipkou soli rozšľaháme na sneh. Postupne pridáme cukor, múku, žĺtky a lyžicu citrónovej kôri. Cesto vylejeme na plech dame upiecť do trúby na 175 stupňov a pečieme 20-30 minút. Tvaroh a vanílinový cukor spolu zmiešame a natrieme na vychladnuté cesto. Na záver poukladáme jahody. Dobrú chuť :)
Ako sa vám páči môj výtvor? :)


utorok 5. apríla 2016

Backstage fotky z fotenia do Báječnej ženy

           Máte doma tohtotýždňonvú Baječnú ženu? Ak áno tak neviem či ste ma spoznali v sekcii účesy... Tu máte na mne možnosť vidieť 3 druhy účesov do školy, to už aké konkrétne nájdete v časáku. Fotenie prebiehalo v Bratislave v Spoločnosti 7 Plus. Nalíčená a učesaná som bola vizážistkou Veronikou. Opäť sa teším z mojej ďalšej skúsenosti! Báječná žena, konkrétne táto je v predaji myslím od pondelka do nedele. Čiže ak by ste si ju chceli kúpiť a napríklad dnes nestíhate máte čas do nedele, keďže v pondelok vychádza už ďalšia nová.

           Ak ma tam náhodou zahliadnete dajte vedieť ako sa vám tam páčim či som tam rovnaká ako na blogu alebo tí, ktorí ma poznajú či som tam ako v skutočnosti :)) Zaujíma ma ,,oko,, pohľad druhých ľudí nato :)


sobota 2. apríla 2016

Na poriadnu výpravu poriadny outfit

bunda H&M, sveter Takko, nohavice Takko, okuliare Takko, tričko H&M, tenisky Converse
        Aj vy to poznáte? Idete na dva dni na výlet do krásneho mesta a hlavou vám posledné možno dva tri dni blúdi, čo si oblečiete a čo si so sebou zoberiete? Ja som tento problém vyriešila záhadne rýchlo keďže som vedela, že v Budapešti hlásia 22 stupňov koženka bola jasná. Aby mi nebolo zima na kríže a zároveň ak by bolo aj teplejšie som sa poistila dlhým svetrom neutrálnej farby z Takka. Keďže som vedela, že budem celý deň behať tenisky Converse to istili, ktoré sa aj svojim typom hodili celkovo k outfitu. Aby som outfit farebne rozhodila obliekla som si pohodlné kaki nohavice. Keďže som išla na dva dni vedela som, že malá kabelka mi na všetky veci (zubná kefka, malovátka, nabíjačka..atď) stačiť nebude, prím hrala jednoznačne veľká kabelka. Aby som nenosila stále len čiernu a zároveň aj k daným farbám mi viac sadla béžová kabelka zvolila som radšej ju. Nechty som si nalakovala na bielo, chcelo to nejakú zaujímavú zmenu. Nejak veľmi som sa nemaľovala keďže nebolo kedy- tak iba klasicky špirála, make up a ružovkastý sýty rúž.  Slnečné okuliare, ktoré na mne vidíte som si kúpila len nedávno tiež z Takka a som s nimi zatiaľ celkom spokojná a sú aj moderné teraz ak ste zahliadli. K celkovému outfitu som doplnila ešte príčesky neviem či ste si všimli, mala som na ne chuť zas počase :) Pohodlnejšie by možno bolo ak by som ich mala v cope, ale páčil sa mi pocit dlhých vlasov tak som presedlala na stále iba rozpustené a to, že mi sem tam fúkali do tváre mi ani nejak nevadilo. 
             Za tie dva dni mi v tomto outfite nebola vôbec zima dokonca ani večer kedy bolo príjemne nejakých 18 stupňov. Tenisky biele takisto prežili a ak sa aj mierne očmudili vôbec mi to neprekážalo, pretože okolo mňa mala každá druhá očmudené Converse tenisky :D K celému outfitu som si vlastne dala biele jednoduché pohodlné tričko, ktoré sa hodilo aj farebne aj kvalitou, neťahalo ma a keď mi bolo dokonca veľmi teplo mohla som sa doňho kľudne vyzliecť. 
             Toľko k môjmu outfitu - ako som sa na 2-dňový výlet vychystala ja. Čo myslíte zvládla som to? Ako sa vám páčia fotky z Budapešti?